Krémes eperfagylalt

Cremiges Erdbeer-Glace

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krémes eperfagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg eper
30 dkg zsíros tejszín
½ db narancs leve
½ db citrom leve
1 és ⅓ dl víz
22 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot és a vizet addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután felforraljuk, majd keverés nélkül 5 perc alatt sziruppá főzzük. A lángról levéve körülbelül 60 percre félretesszük.

2. Közben megmossuk az epret, 10 dekát meghagyunk dekorációnak, a többit összeturmixoljuk. Az epervelőt a citrom- és narancslével együtt keverjük a hideg sziruphoz.

3. Az epres masszát műanyag dobozba öntjük és 60-120 percig fagyasztjuk.

4. Ezután villával összekeverjük, majd beleforgatjuk a félkeményre felvert tejszínhabot. Ismét a fagyasztóba tesszük, ezúttal kb. 120-180 percre. (Hosszabb tárolás esetén fedjük le a doboz tetejét.)

5. Fogyasztás előtt engedjük egy kicsit felolvadni a fagylaltot, hogy a fagylaltoskanállal könnyedén kiemelhessük belőle az epres gombócokat. Eperrel, habrózsával és mentalevéllel díszíthetjük.

Krémes eperfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 188 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Krémes eperfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
van itthon