Focaccia paradicsommal és bazsalikommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia paradicsommal és bazsalikommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db szeletelt koktélparadicsom
1 adag pizzatészta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Készítsük el a pizzatésztát. Miközben gyúrjuk, fokozatosan dolgozzuk bele az olaj felét. Hagyjuk 120 percig kelni egy meleg helyen.

2. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra (a gázsütőt a 7-es fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt.

3. A megkelt tésztát borítsuk ki egy enyhén belisztezett munkalapra, és gyúrjuk még 5 percig, majd formázzunk belőle egy korongot az előkészített tepsibe, és ujjainkkal oszlassuk el egyenletesen.

4. Osszuk el rajta a paradicsomszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. Locsoljuk meg a megmaradt olajjal.

5. Süssük a sütőben 20-25 percig, míg a focaccia aranybarnára pirul. Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel. Forrón vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 teáskanál szárított élesztő
22.5 dkg finomliszt
6 evőkanál langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük az élesztőt. A közepébe nyomott mélyedésbe öntjük az olajat és a vizet.

2. Fakanállal vagy lisztezett kézzel folyamatosan összedolgozzuk az alapanyagokat (1. kép).

3. A tésztát enyhén lisztezett deszkára (munkalapra) borítjuk, cipót formázunk belőle (2. kép).

4. Ököllel szétnyomkodjuk (3. kép), a távolabbi végét kissé visszahajtjuk, és az egészet a tenyerünk alsó felével magunktól eltoljuk. A tésztát egy negyed fordulattal elforgatjuk, majd az előbbi visszahajtós-eltolós mozdulatot megismételjük. A tészta kidolgozását 8-10 percig folytatjuk. Végül újra cipóvá formázzuk. Akkor jó, ha szép sima és már nem ragad.

5. Visszatesszük a tálba, letakarjuk egy vékonyan beolajozott frissen tartó fóliával (vagy egy konyharuhával) (4. kép), és meleg helyen kelesztjük 60 percen át, vagy amíg a tészta duplájára nő. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy rendesen megkelt-e, hogy ujjunkkal benyomjuk, ha az ujjunk nyoma ott marad, akkor a tészta feldolgozásra kész.

Focaccia paradicsommal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Focaccia paradicsommal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
most van szezonja