Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db érett paradicsom
4 nagyobb fej hagyma
8 kisebb padlizsán
1 csokor durvára vágott petrezselyemzöld
8 gerezd durvára vágott fokhagyma
1 és ⅓ dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk le a padlizsán szárát, vágjuk le kb. 1 cm vastagon a padlizsán vastagabbik végét is, majd vájjuk ki a húsát.

2. A kivájt padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk kb. 60 percig állni.

3. Forrósítsunk fel kb. 6 evőkanál olajat, és pirítsuk meg benne a kivájt padlizsánt, majd tegyük tepsibe.

4. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel karikákra, és pároljuk a fokhagymával üvegesre.

5. Melegítsük elő a sütőt. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk négyfelé, és adjuk a hagymához. Szórjuk meg petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

6. Főzzük a paradicsom-hagyma keveréket kb. 10 percig, majd töltsük a padlizsánba. A maradék tölteléket és a padlizsán húsát is tegyük a tepsibe.Keverjük össze a maradék olajat 1,5 dl vízzel, és öntsük a padlizsán mellé. Süssük a sütőben kb. 60 percig.

Friss bagettel kínáljuk.

Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
most van szezonja