Mandulás sütemény
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 35 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi (40 darab)
Elkészítés:
1. A vajat tegyük egy edénybe, és gépi habverővel keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet, a mandulát, a sütőport, a kristálycukrot, 3 evőkanál vizet és a konyakot, és alaposan gyúrjuk össze az egészet.
3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Formáljunk a tésztából kerek, vagy kifli alakú süteményeket, és tegyük egy tepsibe. (A tepsit ne vajazzuk ki.) Süssük a sütőben 30-40 percig.
4. Tegyük a süteményeket sütőpapírra, szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk kihűlni (legalább 45 percig).
Görögországban nem szokás a főételek után utóételt kínálni. Édességeket inkább a délutáni kávé mellé fogyasztanak. Általában nagyobb mennyiségben készítik az édességeket, hogy a váratlan vendégeket is legyen mivel kínálni.