Török rizstészta raguval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Török rizstészta raguval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizstészta
40 dkg bárányhús
½ csokor metélőhagyma
3 evőkanál citromlé
2 és fél dl bárányhúsalaplé
2 evőkanál currypor
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér
40 dkg savanykás alma
25 dkg póréhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát, a gyömbért és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd felaprítjuk.

2. Felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Kivesszük és félretesszük.

3. A serpenyőben maradt olajban megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért, a chilit, a póréhagymát és a curryport. Folyamatos kevergetés mellett, közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pirítjuk. Röviddel a sütés vége előtt beletesszük az összevágott almát, és együtt pirítjuk tovább.

4. Visszatesszük a húst, ráöntjük az alaplevet, és 10 percig főzzük.

5. Közben felhevítjük a maradék olajat, és többszöri forgatás mellett megpirítjuk benne a (lehetőleg török) rizstésztát. Felöntjük 7.5 dl forró vízzel, beleteszünk 1 teáskanál sót, és felforraljuk.Lefedve, alacsony hőmérsékleten 10-15 perc alatt hagyjuk megduzzadni.

6. A bárányragut citromlével, sóval és borssal ízesítjük, majd belekeverjük a creme fraiche-t.

7. A maradék almát meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. A metélőhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és felaprítjuk. A tésztát és a ragut tányérokra tesszük. Reszelt almával és felaprított metélőhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Bárányhús-alaplé

Kép nélkül
150 dkg báránycsont
2 db apróra vágott sárgarépa
30 dl víz
6 szem bors
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller

1. Nagy fazékba tesszük a báránycsontot (1. kép). Felöntjük vízzel, felforraljuk, majd a csontokat kivesszük, lecsepegtetjük, leöblítjük.

2. A csontokat tiszta fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát, a darabokra vágott póréhagymát és szárzellert. Beletesszük a bouquet garnit (2. kép), a borsot, és felöntjük a vízzel.

3. Felforraljuk, majd kis lángon 120-180 percen át gyöngyöztetve főzzük, közben a habot és a zsírt rendszeresen leszedjük a tetejéről. Ehhez használjunk lapos szűrőkanalat (3. kép).

4. A levet tálba szűrjük. A csontokból és a zöldségekből merőkanállal az összes folyadékot kinyomkodjuk (4. kép). Néhány órára hideg helyre tesszük, a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük.

Török rizstészta raguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Török rizstészta raguval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
most van szezonja