Fekete kagylós penne

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fekete kagylós penne
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
100 dkg friss fekete kagyló
1 szál levélkékre szedett, összetépkedett bazsalikom
50 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.

2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre 3-4 perc alatt.

3. Adjuk hozzá a kagylót és főzzük közepesen magas tűz fölött 7-10 percig, míg mind kinyílnak. Vegyük le a tűzről, szedjük ki őket a héjukból, és dobáljuk ki azokat, amelyek nem nyíltak szét.

4. Szűrjük le a kagylók szaftját egy ruhán keresztül és tegyük félre.

5. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a tésztát és keverjük el jól. Süssük 2 percig, majd öntsük fel a leszűrt kagylólével és a zöldségalaplével.

6. Lefedve főzzük alacsony tűz fölött 5 percig. Adjuk hozzá a krumplit és főzzük ismét 5 percig. Végül tegyük hozzá a paradicsomot és főzzük, amíg a tészta roppanós (al dente) lesz és megfőtt a krumpli is (5-10 perc).

7. Szűrjük le és tegyük egy előmelegített tálba. Tegyük hozzá a kagylót és a bazsalikomot, sóval, borssal ízesítsük és keverjük össze jól. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Mindig szorosan összezárt héjú kagylót vegyünk, és ne legyen köztük törött se. Mindig fogyasszuk el a kagylót még aznap, amikor vesszük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Fekete kagylós penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 644 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Fekete kagylós penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
hírlevél