Hideg paradicsomkonszomé

| Zöldségkonszomé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hideg paradicsomkonszomé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg érett paradicsom
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 db citrom leve és héja
2 evőkanál sherryecet
1 gerezd hámozott fokhagyma
3 teáskanál frissen reszelt torma
5 dkg bazsalikom
1 szál durvára vágott kígyóuborka
ízlés szerint
A levesbetéthez:
1 db avokádó
¼ szál kígyóuborka
1 szál angol zeller
¼ fej lilahagyma

Elkészítés:

1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha szükséges, végezzük el kisebb adagokban.

2. Konyhai gézzel vagy textilpelenkával vagy tiszta konyharuhával béleljünk ki egy szűrőt, és tegyük egy nagyobb lábosba. Öntsük a szűrőbe a paradicsomos keveréket, az anyag széleit fogjuk össze, és kötözzük meg.

3. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk lecsöpögni 6-8 órán vagy egész éjszakán át. Ne nyomkodjuk a ruhát kézzel, mert a konszomé "felhős" lesz. Az így kapott lé fagyasztható.

4. Tálalás előtt vágjuk a zöldségeket apró kockákra, és osszuk el egyenlően mélytányérokba. Merjük rá a hideg konszomét (közvetlenül a hűtőszekrényből), és tálaljuk.

A visszamaradt paradicsomvelőt ne dobjuk ki. Adjunk hozzá egy darabos paradicsomkonzervet, főzzük 30 percug, ízesítsük sóval és borssal, és fagyasszuk le kb. 450 grammos adagokban. Az így kapott szószt használjuk fel tésztaételekhez.
Ez a konszomé egy tökéletes nyári leves, tele friss, élénk ízekkel és textúrákkal. Egyszerűen elkészíthető, ráadásul egyáltalán nem kell főzni. A legfinomabb a nyári paradicsomszezon idején.
Hideg paradicsomkonszomé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Hideg paradicsomkonszomé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
recept beküldése