Borjúszelet aszalt paradicsommal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem durvára vágott aszalt paradicsom
8 szelet csontos, konyhakész borjúborda
4 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
2 és fél dl száraz fehérbor
2 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring
1 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg vaj
½ kávéskanál frissen őrölt bors
½ kávéskanál
½ bögre liszt
6 szelet darabolt prosciutto
vagy
6 szelet darabolt füstölt sonka
ízlés szerint szárított fűszerkeverék

Elkészítés:

1. A hússzeleteket forgassuk a sóval, borssal és száraz fűszerkeverékkel ízesített lisztbe.

2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és a fokhagymát valamint a sonkát a rozmaringgal megszórva nagy lángon 2 percig pirítsuk. Tegyük bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukat süssük pirosra.

3. Keverjük hozzá a bort. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és 30 percig főzzük vagy amíg a hús megpuhul.

4. Szedjük ki a húst és a sonkát a serpenyőből, és tartsuk melegen. Növeljük a lángot, adjuk az aszalt paradicsomot a szafthoz, és főzzük amíg a szaft a felére csökken.

5. Keverjük bele a bazsalikomot, és merjük a szaftot a szeletekre. A sonkát halmozzuk a tetejükre.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
lexikon