Csokoládés barrette



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 33 x 23 cm-es tepsit.
2. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval együtt.
3. Egy lábasban olvasszuk fel a durvára vagdalt csokoládét és a vajat gyöngyöző vízgőz fölött. Vegyük le a lábast a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni a masszát.
4. A tojást, a nádcukrot és a vaníliaesszenciát elektromos habverővel, magas fordulatszámon keverjük addig, amíg világos, habos krém lesz belőle.
5. Hablapáttal dolgozzuk bele az olvasztott csokoládét és a lisztes keveréket. Öntsük az előkészített tepsibe a tésztát és simítsuk el benne.
6. Süssük 35-40 percig, amíg a tészta felülete száraz, az állaga pedig tapintásra szilárd lesz.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel egyforma téglalapokra.