Csokoládés barrette

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés barrette
Adag: 1 tepsi (16-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg nádcukor
1 teáskanál vaníliaesszencia
5 db tojás
25 dkg vaj
1 csipet
½ teáskanál sütőpor
7 és fél dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 33 x 23 cm-es tepsit.

2. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval együtt.

3. Egy lábasban olvasszuk fel a durvára vagdalt csokoládét és a vajat gyöngyöző vízgőz fölött. Vegyük le a lábast a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni a masszát.

4. A tojást, a nádcukrot és a vaníliaesszenciát elektromos habverővel, magas fordulatszámon keverjük addig, amíg világos, habos krém lesz belőle.

5. Hablapáttal dolgozzuk bele az olvasztott csokoládét és a lisztes keveréket. Öntsük az előkészített tepsibe a tésztát és simítsuk el benne.

6. Süssük 35-40 percig, amíg a tészta felülete száraz, az állaga pedig tapintásra szilárd lesz.

7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel egyforma téglalapokra.

Csokoládés barrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Csokoládés barrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
hírlevél