Coupe Jacques

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Coupe Jacques
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a Maraschino likőrrel, és hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.

2. Egy-egy üvegpohár aljára málnafagylaltot teszünk, elosztjuk rajta az előkészített cukrozott gyümölcsöt, majd erre tesszük a citromfagylaltot.

3. A tetejét tejszínhabbal (esetleg félretett cukrozott gyümölccsel vagy mazsolával) díszítjük. Azonnal kínáljuk.

Citromfagylalt

Citromfagylalt
2 teáskanál reszelt citromhéj
0.8 dl citromlé
5 dl felvert tejszín
A díszítéshez::
ízlés szerint citromhéj

1. Hőálló tálban felverjük a tojássárgáját. A tálat egy fazék gőzölgő víz fölé állítjuk (levesszük a tűzről), és habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a citromhéjat, és addig keverjük, amíg sűrű és halvány lesz.

2. Fémkanállal a citromos keverékbe forgatjuk a felvert tejszínt. Egy 1,25 literes lapos fémtálba öntjük, és 120 percre a mélyhűtőbe tesszük.

3. Amikor a peremén már félig fagyott, kivesszük, alaposan felverjük, majd újra lefagyasztjuk. A keverést-fagyasztást még kétszer megismételjük. Citromhéjjal díszítjük.

Coupe Jacques
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 179 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Coupe Jacques
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj