Coupe Jacques



Elkészítés:
1. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a Maraschino likőrrel, és hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
2. Egy-egy üvegpohár aljára málnafagylaltot teszünk, elosztjuk rajta az előkészített cukrozott gyümölcsöt, majd erre tesszük a citromfagylaltot.
3. A tetejét tejszínhabbal (esetleg félretett cukrozott gyümölccsel vagy mazsolával) díszítjük. Azonnal kínáljuk.
Citromfagylalt

1. Hőálló tálban felverjük a tojássárgáját. A tálat egy fazék gőzölgő víz fölé állítjuk (levesszük a tűzről), és habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a citromhéjat, és addig keverjük, amíg sűrű és halvány lesz.
2. Fémkanállal a citromos keverékbe forgatjuk a felvert tejszínt. Egy 1,25 literes lapos fémtálba öntjük, és 120 percre a mélyhűtőbe tesszük.
3. Amikor a peremén már félig fagyott, kivesszük, alaposan felverjük, majd újra lefagyasztjuk. A keverést-fagyasztást még kétszer megismételjük. Citromhéjjal díszítjük.