Banánnal töltött marharolád

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Banánnal töltött marharolád
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg marhahús
4 db keményebb banán
1 dl tejföl
4 dl erőleves
5 dkg zsiradék
6 dkg főtt sonka
ízlés szerint petrezselyemzöld
igény szerint paradicsompüré
ízlés szerint mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A négy szeletre vágott marhahúst megsózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük mustárral, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy banánt.

2. Megszórjuk petrezselyemzölddel, ráteszünk néhány szelet uborkát, majd felgöngyöljük és összetűzzük.

3. Forró zsiradékban egyenletesen barnára sütjük, majd az egészet az erőlevessel felöntjük és kb. 60 percig pároljuk.

4. A roládokat kivéve melegen tartjuk. A megmaradt léből pedig a tejfölt hozzáadva, paradicsompürével ízesítve mártást készítünk. Köretként francia burgonyakrokettet kínáljunk hozzá.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Francia burgonyakrokett

Francia burgonyakrokett
100 dkg lisztes, hámozott burgonya
4 nagyobb tojás
3 nagyobb tojássárgája
1 teáskanál reszelt szerecsendió
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
12.5 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez::
1.25 dl olívaolaj

1. A burgonyát forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és áttörjük vagy robotgépben pürésítjük. A pürét, a szerecsendiót, a fokhagymát és a petrezselymet lábosba tesszük, és kis lángon alágyújtunk.

2. Egyenként belekeverünk 2 tojást és a sárgájákat, gyakori kevergetés mellett 5 perc alatt besűrítjük. A tűzről lehúzva 10 percig hűlni hagyjuk.

3. A masszát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és kézzel kis kroketteket formázunk belőle.

4. A maradék tojást elhabarjuk, a krokettet előbb tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. Az olajat nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük, és a krokettet adagonként 5-7 perc alatt minden oldalon szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk.

Banánnal töltött marharolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Banánnal töltött marharolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
tippek, fortélyok