Zuppa inglese
Piskóta angol krémmel



Elkészítés:
1. Keverjük össze a keményítőt, a lisztet és a sütőport a tésztához.
2. Béleljük ki egy sütőlap felét sütőpapírral. Csúsztassunk be egy széles csík alufóliát félig a sütőpapír alá, majd az alufólia kilógó részéből felfelé hajtogassunk peremet úgy, hogy majd a beleöntött piskótatészta ne tudjon kifolyni.
3. A krémhez vágjuk hosszában be a vaníliarudat, és kaparjuk ki egy késsel a belét. A kandírozott gyümölcsöt pedig vágjuk kis kockákra.
4. A sütőt melegítsük 180 fokra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. A tojássárgákat egyesével keverjük a habhoz. Miután a lisztes keveréket kézi haberővel hozzákevertük a habhoz, öntsük az egészet a sütőlapra.
5. A piskótát alulról a második szinten süssük aranysárgára kb. 17 perc alatt.
6. A krémhez főzzük fel a vaníliabelet a tejjel és egy csipet sóval egy edényben.
7. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. A forró vaníliás tejet öntsük lassan bele, majd az egészet töltsük vissza az edénybe. Főzzük a krémet lassú tűzön állandóan kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ne forraljuk! Ha készen vagyunk, hagyjuk kihűlni a krémet, közben időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön.
8. A megsült piskótát borítsuk konyharuhára, és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, vágjuk csíkokra és egyenletesen kenjük meg a marsala borral.
9. Rétegezzük egymásra a piskótát, a krémet és a gyümölcsöket felváltva. A tetejére piskóta kerüljön, majd simítsuk rá a habbá vert tejszínt. Díszítsük kandírozott gyümölcsökkel, és tegyük 4 órára hűvös helyre.
Letakarva 1 napig eláll a hűtőszekrényben. A piskótát és a vaníliakrémet pedig már előző nap is elkészíthetjük. Ilyenkor a piskótát, miután kihűlt, tekerjük alufóliába.