Zuppa inglese

Piskóta angol krémmel

| Piskóta vanília krémmel receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zuppa inglese
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dkg tejszín
2 evőkanál marsala bor
2 nagyobb szétválasztott tojás
1 késhegynyi sütőpor
3 dkg liszt
3 dkg keményítő
A krémhez:
7 és fél dkg kandírozott gyümölcs
1 rúd vanília
½ evőkanál keményítő
1 csapott evőkanál liszt
1 csipet
2 és fél dl tej

Elkészítés:

1. Keverjük össze a keményítőt, a lisztet és a sütőport a tésztához.

2. Béleljük ki egy sütőlap felét sütőpapírral. Csúsztassunk be egy széles csík alufóliát félig a sütőpapír alá, majd az alufólia kilógó részéből felfelé hajtogassunk peremet úgy, hogy majd a beleöntött piskótatészta ne tudjon kifolyni.

3. A krémhez vágjuk hosszában be a vaníliarudat, és kaparjuk ki egy késsel a belét. A kandírozott gyümölcsöt pedig vágjuk kis kockákra.

4. A sütőt melegítsük 180 fokra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. A tojássárgákat egyesével keverjük a habhoz. Miután a lisztes keveréket kézi haberővel hozzákevertük a habhoz, öntsük az egészet a sütőlapra.

5. A piskótát alulról a második szinten süssük aranysárgára kb. 17 perc alatt.

6. A krémhez főzzük fel a vaníliabelet a tejjel és egy csipet sóval egy edényben.

7. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. A forró vaníliás tejet öntsük lassan bele, majd az egészet töltsük vissza az edénybe. Főzzük a krémet lassú tűzön állandóan kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ne forraljuk! Ha készen vagyunk, hagyjuk kihűlni a krémet, közben időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön.

8. A megsült piskótát borítsuk konyharuhára, és hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, vágjuk csíkokra és egyenletesen kenjük meg a marsala borral.

9. Rétegezzük egymásra a piskótát, a krémet és a gyümölcsöket felváltva. A tetejére piskóta kerüljön, majd simítsuk rá a habbá vert tejszínt. Díszítsük kandírozott gyümölcsökkel, és tegyük 4 órára hűvös helyre.

Letakarva 1 napig eláll a hűtőszekrényben. A piskótát és a vaníliakrémet pedig már előző nap is elkészíthetjük. Ilyenkor a piskótát, miután kihűlt, tekerjük alufóliába.

A vaníliakrém hamarabb kihűl, ha a tálat jeges vízfürdőbe állítjuk.
A piskóta meglocsolásához a Szicíliából származó likőrbor helyett használhatunk amarettót vagy konyakot, esetleg portóit is.
Ez a desszert a nevét a krémről kapta, melyet a klasszikus konyhában "angol krémnek" hívnak. Gyakran készítik ezt a desszertet tojáshabban megkenve és megsütve.
Ha a desszertből gyerekek is esznek, a piskótát marsala bor helyett aromával vagy narancslével locsoljuk meg.
Zuppa inglese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 225 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Zuppa inglese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
tippek, fortélyok