Paprika fokhagymával és kapribogyóval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db kimagozott zöld húsú paprika
1 db kimagozott sárga húsú paprika
2 db kimagozott piros húsú paprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk a paprikákat hosszában 1 cm-es csíkokra. A fokhagymát pirítsuk meg az olajban, közepes lángon.

2. Adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, és takarjuk le egy fedővel. Pároljuk körülbelül 15 percig közepesen alacsony lángon, míg a csíkok elkezdenek fonnyadni. Időnként kevergessük meg egy fakanállal.

3. Miután a paprikák megpuhultak, emeljük magasra a lángot, és adjuk hozzá az ecetet és a kapribogyót. Keverjük jól össze, és süssük 2-3 percig, míg az ecet elpárolog. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 89 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
lexikon