Tésztaleves zöldségekkel és pestóval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztaleves zöldségekkel és pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg masnitészta
2 nagyobb hámozott, darabolt burgonya
35 dkg darabolt zöldbab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A pestóhoz:
4 és fél dkg fenyőmag
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A pestóhoz vágjuk fel a bazsalikomot, és vele együtt a fenyőmagot és a fokhagymát keverjük simára egy mixerrel.

2. Tegyük hozzá a sajtot és az olajat, és jól keverjük össze.

3. Forraljuk fel a zöldséglevest (lehet házi, de készíthetjük kockából is) egy lábasban közepes lángon. Tegyük bele a zöldbabot és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük 15 percig.

4. Tegyük bele a tésztát, és főzzük, míg megpuhul, és a zöldségek is megfőnek (5-7 perc).

5. Adjuk hozzá a pestót, és jól keverjük össze. Forrón merjük levesestányérokba.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tésztaleves zöldségekkel és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Tésztaleves zöldségekkel és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
vegetáriánus ételek