Tésztaleves zöldségekkel és pestóval



Elkészítés:
1. A pestóhoz vágjuk fel a bazsalikomot, és vele együtt a fenyőmagot és a fokhagymát keverjük simára egy mixerrel.
2. Tegyük hozzá a sajtot és az olajat, és jól keverjük össze.
3. Forraljuk fel a zöldséglevest (lehet házi, de készíthetjük kockából is) egy lábasban közepes lángon. Tegyük bele a zöldbabot és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük 15 percig.
4. Tegyük bele a tésztát, és főzzük, míg megpuhul, és a zöldségek is megfőnek (5-7 perc).
5. Adjuk hozzá a pestót, és jól keverjük össze. Forrón merjük levesestányérokba.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.