Párolt csirkemell paradicsommártásban

Pollo in padella

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
1 csipet frissen reszelt pecorino sajt
1 evőkanál balzsamecet
másfél dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
½ csokor majoránna
2 gerezd fokhagyma
7 és fél dkg húsos szalonna
vagy
7 és fél dkg pancetta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást találunk, a gerezdet hosszában félbevágjuk, és a hajtást eltávolítjuk.)

2. A pancettát vagy a húsos szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A majoránnát megmossuk, szárazra rázzuk, és néhány levelet a díszítéshez félreteszünk. A maradékot csíkokra vágjuk.

3. Az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon megmelegítjük. A fokhagymát aranybarnára sütjük benne, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük.

4. A szalonnacsíkokat a fokhagymás olajba tesszük és kb. 4 perc alatt ropogósra sütjük. A szalonnát kiemeljük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.

5. A tűzhelyet nagy lángra kapcsoljuk, és a csirkemellfiléket olajba tesszük. A húst kb. 3 perc alatt minden oldalról aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a majoránnát. Felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel.

6. Hozzáadjuk a tyúkhúslevest és a paradicsomdarabokat. Az egészet lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. A csirkemellfiléket kivesszük, és szeletekre vágjuk. A hússzeleteket a paradicsommártással tálaljuk, fokhagymaszeletekkel és szalonnacsíkokkal megszórjuk, egy kis sajtot is szórunk rá, majd a félretett majoránnalevelekkel díszítjük

A pollo in padella Lazio tartományból származó fogás. Rómában nagyon kedvelik a hagyományosan egyszerű, de tartalmas ételeket. Előszeretettel használnak szalonnát, és a húst általában valamilyen mártásban párolják meg.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Párolt csirkemell paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
lexikon