Szárított paradicsomos spagetti

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárított paradicsomos spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg tisztított zöldbab
50 dkg spagetti
40 dkg konzerv, összevágott paradicsom
3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk meleg vízbe a szárított paradicsomot 15 percre, majd csöpögtessük le és vagdaljuk össze.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát és a szárított paradicsomot 3-4 percig, míg a fokhagyma aranyszínű lesz.

3. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot a levével és 10 perc alatt főzzük sűrű szósszá.

4. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig. Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük, míg a tészta roppanósra (al dente) fő.

5. Szűrjük le és tegyük a szószhoz a babbal együtt. Sóval, borssal ízesítsük, és tűz fölött 1 perc alatt keverjük össze jól. Melegen tálaljuk.

Az ízletes, szárított paradicsom igen jó választás. Alacsony telített zsírsav tartalmú és kevesebb benne a koleszterin. Ugyanakkor gazdag C- és K-vitaminban, káliumban, rézben és magnéziumban. Jó rostanyag-, B-1-, B-2, B-3 tartalom, vas- és foszforforrás.
Szárított paradicsomos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Szárított paradicsomos spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
hírlevél