Alföldi gulyásleves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Alföldi gulyásleves
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg burgonya
1 késhegynyi tört köménymag
1 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
3 evőkanál étolaj
1 db paradicsom
10 dkg zellergumó
10 dkg fehérrépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa

Elkészítés:

1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).

2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergumó) pedig vágjuk vékony karikákra.

3. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát szintén karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk vékony gerezdekre.

4. A felhevített olajon fonnyasszuk meg a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, és adjunk hozzá 2 evőkanál vizet.

5. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a húskockákat, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk fehéredésig. Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, majd lefedve főzzük félpuhára, ezután pedig adjuk hozzá a zöldségeket és a burgonyát. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt főzzünk mindent puhára.

6. Ezután főzzük bele a csipetkét. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomot és a zöldpaprikát csak a legvégén adjuk hozzá - ezekkel kiegészítve már csak 1-2 percig forraljuk a levest. Forrón kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Csipetke

Csipetke
12 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet

1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.

2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi darabokat csipkedünk le.

Alföldi gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 149 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Alföldi gulyásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
van itthon