Alföldi gulyásleves



Elkészítés:
1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).
2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergumó) pedig vágjuk vékony karikákra.
3. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát szintén karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk vékony gerezdekre.
4. A felhevített olajon fonnyasszuk meg a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, és adjunk hozzá 2 evőkanál vizet.
5. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a húskockákat, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk fehéredésig. Ha ez megvan, öntsük fel 2 liter vízzel, majd lefedve főzzük félpuhára, ezután pedig adjuk hozzá a zöldségeket és a burgonyát. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt főzzünk mindent puhára.
6. Ezután főzzük bele a csipetkét. Ügyeljünk arra, hogy a paradicsomot és a zöldpaprikát csak a legvégén adjuk hozzá - ezekkel kiegészítve már csak 1-2 percig forraljuk a levest. Forrón kínáljuk.