Tormás zsemle

Semmelkren

| Tormás zsemle receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tormás zsemle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg frissen reszelt torma
4 db száraz, kockára vágott zsemle
1 csipet sáfrány
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál vaj
1 dl tejszín
2 és fél dl marhahúsleves
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban a felkockázott zsömléket összekeverjük a sáfránnyal, felöntjük a forró húslevessel, ízesítjük sóval, cukorral, borssal és szerecsendióval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vajat.

2. Állandó keverés mellett felfőzzük.

3. Belekeverjük a tormát, még egyszer megkóstoljuk és utánaízesítjük, ha szükséges, majd forrón kínáljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Tormás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
Tormás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
google+