Eperkrémes tortácskák



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozatra). A lisztet és a sót keverjük össze egy tálban.
2. Egy másikban a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel habosítsuk krémesre.
3. Egyenként üssük bele a tojásokat, alaposan keverjük össze. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, óvatosan adjuk a krémhez a száraz alapanyagokat, a likőrt és a tejet.
4. A masszát kanalazzuk a muffintepsi mélyedéseibe, háromnegyedig töltve azokat. 20-25 percig süssük, amíg a tortácskák aranybarna színűek lesznek. A tortácskákat hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk félbe az összeset.
5. A krémhez a tejszínt, a porcukrot, az eperlikőrt és a vaníliakivonatot keverjük sűrű krémmé.
6. Kenjük meg a krémmel a félbevágott tortácskák alját, helyezzünk rá-3-3 eperszeletet. A megmaradt féllel borítsuk be őket. Szórjuk meg porcukorral, úgy kínáljuk.