Lasagne bolognai módra



Elkészítés:
1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát a szalonnához adjuk, és rövid ideig vele együtt pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett morzsásra pirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük a vörösborral.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levét, majd a keveréket 10-15 percig pároljuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
4. A vajat megolvasztjuk, aztán belekeverjük a lisztet. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve felforraljuk, majd a besamelmártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
5. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, a végeit levágjuk, aztán felszeleteljük.
6. Egy lapos sütőtálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, majd belesimítunk egy kevés besamelmártást. Utána felváltva lasagnelapokat, bolognai ragut és besamelmártást rétegezünk egymásra, amíg az összes hozzávaló elfogy.
7. A tetejét beborítjuk a cukkiniszeletekkel. Rászórjuk a sajtot, és a sütő középső rácsán először lefedve kb. 20 percig, majd fedetlenül további 10 percig sütjük. A zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.