Lasagne bolognai módra

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lasagne bolognai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg készen vásárolt lasagne
35 dkg vegyes darált hús
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db cukkini
5 dl tej
3 evőkanál liszt
2 evőkanál puha vaj
másfél dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg húsos szalonna
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint zöldfűszer

Elkészítés:

1. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és kisütjük benne a szalonna zsírját.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát a szalonnához adjuk, és rövid ideig vele együtt pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett morzsásra pirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd felöntjük a vörösborral.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levét, majd a keveréket 10-15 percig pároljuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

4. A vajat megolvasztjuk, aztán belekeverjük a lisztet. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve felforraljuk, majd a besamelmártást sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

5. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, a végeit levágjuk, aztán felszeleteljük.

6. Egy lapos sütőtálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, majd belesimítunk egy kevés besamelmártást. Utána felváltva lasagnelapokat, bolognai ragut és besamelmártást rétegezünk egymásra, amíg az összes hozzávaló elfogy.

7. A tetejét beborítjuk a cukkiniszeletekkel. Rászórjuk a sajtot, és a sütő középső rácsán először lefedve kb. 20 percig, majd fedetlenül további 10 percig sütjük. A zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Lasagne bolognai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 365 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Lasagne bolognai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
google+