Vörös márna spenóttal

Triglie al forno con spinaci

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vörös márna spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb vörös márna
6 evőkanál olívaolaj
8 szelet pármai sonka
7 dkg zsemlemorzsa
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A körethez:
80 dkg spenót
2 evőkanál olívaolaj
6 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.

2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.

3. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A rozmaringot megmossuk, a leveleit durvára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, a leveleit apróra vágjuk.

4. A citromlevet és -héjat a rozmaringgal és a fokhagymával összekeverjük. A vörös márnát egy lapos tálban meglocsoljuk a citromos öntettel, majd így pácoljuk kb. 30 percig.

5. A petrezselyemzöldet egy tányérban összekeverjük a zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

6. A halat kicsit megtörölgetjük, majd sózzuk és borsozzuk. A halat megforgatjuk a petrezselymes zsemlemorzsában, majd egyenként körbetekerjük egy-egy szelet pármai sonkával.

7. A halakat egymás mellé helyezzük egy sütőlapra, és meglocsoljuk olívaolajjal. Betesszük a sütőbe, a sütőben a középső szinten kb. 20 percig sütjük.

8. Ezzel egy időben előkészítjük a körethez valókat. A spenótot megtisztítjuk és megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az olajos szardellákat szárazra töröljük és felaprítjuk.

9. A spenótot lobogó forró vízben rövid ideig blansírozzuk, hideg vízben leöblítjük és lecsöpögtetjük. A vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. A fokhagymát enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük az olajból. A szardellát az olajban megsütjük. Végül hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.

10. A szardellás spenótot tányérokra szedjük és rájuk helyezzük a sült vörös márnákat.

Vörös márna spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Vörös márna spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
tippek, fortélyok