Töltött cukkini



Elkészítés:
1. Vágjuk le a cukkinik vastagabbik végét (vásárláskor kisebb darabokat válasszunk ehhez az ételhez), és teáskanállal vájjuk ki a húsát úgy, hogy a kb. 5 mm vastag faluk maradjon. A kivájt belsőt vágjuk kockákra.
2. Alaposan keverjük össze a darált húst, a rizst, a (lehetőleg fehér) hagymát, a petrezselymet, a cukkini húsát, majd fűszerezzük sóval, borssal. Töltsük meg ezzel a keverékkel a kivájt cukkiniket háromnegyedükig.
3. Tegyük a cukkiniket ferdén, a nyitott végükkel felfelé egy alkalmas edénybe, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Adjuk hozzá a vajdarabkákat. Főzzük lefedve, közepes hőfokon, kb. 40 percig.
4. Törjük fel a tojásokat, válasszuk el a fehérjét a sárgájától. A fehérjét verjük kemény habbá. Verjük tovább, és közben adjuk hozzá a tojássárgáját, és a citromlevet. Keverjünk hozzá óvatosan 3-4 evőkanállal a főtt cukkini levéből. Tálaljuk a főtt, töltött cukkinit ezzel a tojásszósszal.