Kapros-lazacos tésztasaláta
Insalata di farfalle con salmone



Elkészítés:
1. A tésztát a szokott módon egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2. Ez idő alatt a tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, lehéjazzuk és apró kockákra vágjuk őket.
3. A tésztát adagonként tányérokra tesszük, a tetején elosztjuk a csíkokra vágott lazacszeleteket és meghintjük friss kaporral.
4. Egy jól záródó üvegben a citromlevet a mézzel, a fehérborral, sóval és borssal alaposan összerázzuk.
5. A tésztára öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a tojáskockákat, majd jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk.