Kapros-lazacos tésztasaláta

Insalata di farfalle con salmone

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kapros-lazacos tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
35 dkg farfallini
½ teáskanál méz
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 csipet
3 evőkanál fehérbor
2 evőkanál citromlé
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tésztát a szokott módon egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

2. Ez idő alatt a tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, lehéjazzuk és apró kockákra vágjuk őket.

3. A tésztát adagonként tányérokra tesszük, a tetején elosztjuk a csíkokra vágott lazacszeleteket és meghintjük friss kaporral.

4. Egy jól záródó üvegben a citromlevet a mézzel, a fehérborral, sóval és borssal alaposan összerázzuk.

5. A tésztára öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a tojáskockákat, majd jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Kapros-lazacos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Kapros-lazacos tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
twitter