Kapros uborkaszósz

Dill-Gurkensauce

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kapros uborkaszósz
Adag: 1 adag (2-4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejföl
½ csokor finomra vágott kapor
2 szál kígyóuborka
5 dkg liszt
5 dkg vaj
ízlés szerint ecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük és besózva 20 percig állni hagyjuk.

2. A vajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, felöntjük kellő mennyiségű, nem túl híg levessel, hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát és kb. 15-20 percig főzzük.

3. Ezt követően a szószt ízesítjük sóval, borssal, ecettel és finomra vágott kaporral, lágyítjuk a tejföllel és alaposan (kb. 120 perc) behűtve kínáljuk.

Kínálhatjuk főtt marhahúsok vagy zsírosabb sertéssültek mellé köretnek, de önállóan mártogatóként is remek.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Kapros uborkaszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 78 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
Kapros uborkaszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
most van szezonja