Sügér tengerész módra

Cernia alla matalotta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sügér tengerész módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg filézett tengeri sügér
8 gramm petrezselyem
10 dkg csiperkegomba
1 dl halalaplé
20 dkg paradicsom
1 dl fehérbor
3 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dkg vöröshagyma
5 gramm fokhagyma
6 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A körethez:
3 dkg szeletelt mandula
8 dkg paprika
10 dkg cukkini

Elkészítés:

1. Szórjuk a lisztet egy alacsony peremű tálcára, és forgassuk bele a sügérfilét.

2. A vékonyan felszeletelt fokhagymát és az ugyancsak vékonyra szeletelt vöröshagyma felét pirítsuk 1 percig olívaolajban közepes lángon, majd tegyük a serpenyőbe a halfilét, és süssük 1-2 percig.

3. Öntsük hozzá a fehérbort, és kis lángon forralva párologtassuk el. Tegyük a halhoz a negyedekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá az alaplevet.

4. Adjuk hozzá a babérlevelet és a megtisztított, vékonyan felszelelt gombát. Végül szórjuk rá a petrezselymet, és főzzük kis lángon 5 percig.

5. A maradék hagymát és a vékonyan felkarikázott cukkinit külön tányéron sózzuk be. A különböző színű paprikákat szeleteljük fel, sózzuk, majd nagy lángon egy másik serpenyőben pár perc alatt pirítsuk meg a zöldségeket, és a végén szórjuk rá a mandulapelyhet. Tálaláskor tegyük a halat a tányérra, majd halmozzuk rá a mandulás zöldséget.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg darabolt halaprólék
1 fej kockára vágott vöröshagyma
25 dl víz
1 szál szárzeller
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Nagyobb tálban 2 kg feldarabolt halaprólékot 10 percre sós vízbe áztatunk, majd nagy fazékba tesszük a borssal, babérlevéllel, az összevágott szárzellerrel és vöröshagymával, 1 citrom levével( 1.kép). Felöntjük vízzel.

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig gyöngyöztetve forraljuk. A tetején keletkező habot nagy szűrőkanállal leszedjük(2. kép).

3. A levet nagy szűrőkanálon át nagyobb tálba szűrjük(3.kép). Óvatosan az összes folyadékot kinyomkodjuk a zöldségekből. Hűtőszekrényben lehűtjük.

Sügér tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 497 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Sügér tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
tippek, fortélyok