Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg főtt, darabolt tenger gyümölcsei
4 db retek
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
3 evőkanál apróra vágott tárkony
25 dkg majonéz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint cayenne-bors

Elkészítés:

1. A tésztát nagy fazék forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, áttesszük egy nagy tálba, majd 1-2 evőkanál majonézt keverünk hozzá. Lehűtjük szobahőmérsékletűre, miközben időnként megkeverjük.

2. A tárkonyt a petrezselyemmel, a cayenne-i borssal és a citromlével, valamint a maradék majonézzel egy tálban jól összekeverjük.

3. A retket megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk és felaprítjuk.

4. Az előzőleg megfőzött és falatnyi darabokra vágott tenger gyümölcseit a retekkel és a paprikával együtt a tésztához adjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

5. Belekeverjük a tárkonyos majonézt. Letakarjuk, és tálalásig hidegen tartjuk. Ha a salátát túl száraznak találjuk, adjunk hozzá még egy kevés citromlevet vagy majonézt.

Majonéz

Majonéz
1 db tojás
1.25 dl olívaolaj vagy
1.25 dl napraforgóolaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
1 csipet
ízlés szerint őrölt bors

1. Feltörjük a tojást (egészen frisset használjunk, és lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), a sárgáját egy tálba csúsztatjuk (a fehérjét félretesszük). Megsózzuk, és alaposan belekeverjük a mustárt és a citromlé felét.

2. Habverővel vagy elektromos mixerrel folytatjuk: először csak néhány cseppnyi olajat csöppentünk hozzá, és alaposan belekeverjük. Ezután már önthetjük vékony sugárban is az olajat, közben folyamatosan keverjük. Mindig csak annyi olajat öntsünk hozzá, hogy ne üljön a meg kis tócsaként a tetején, hanem azonnal eltűnjön a puha masszában, és megkösse a tojássárgája.

3. A tojásos szószból fokozatosan egyre sűrűbb, krémes állagú majonéz lesz. Ha elhasználtuk az olajat, még egy kicsit tovább keverjük, míg elérjük a kívánt állagot. Sóval, borssal és a maradék citromlével ízesítjük kedvünk szerint.

Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 58 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
recepttár