Karfiolkrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiolkrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott karfiol
2 evőkanál összevágott snidling
5 dl író
½ teáskanál frissen őrölt fehér bors
½ teáskanál
1 teáskanál mustárpor
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 db finomra vágott zellerszár
35 dkg kockára vágott burgonya
5 dl víz
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál vaj
2 teáskanál szárított kapor
vagy
másfél evőkanál finomra vágott, friss kapor

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.

2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 percig gyöngyöztessük.

3. Adjuk hozzá a karfiolt, a kaprot, a citromlevet, a mustárport, a sót és a borsot, az őrölt kömény- és édesköménymagot. Főzzük gyöngyözve további 10-15 percig.

4. Húzzuk le a levest a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítsük.

5. Keverjük bele az írót. Ha valódi krémlevest szeretnénk, dúsítsuk tejszínnel vagy tejföllel is. Melegítsük újra, és szórjuk meg szerecsendióval és snidlinggel. Forrón tálaljuk.

Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Karfiolkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
recept beküldése