Gazellaszarvacska

Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl víz
2 evőkanál napraforgóolaj
½ teáskanál
25 dkg fehér liszt
A kikenéshez:
igény szerint napraforgóolaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A töltelékhez:
25 dkg blansírozott mandula
2 db tojás

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót szórjuk egy tálba.Öntsük bele az olajat, a narancsvirágvizet és a vizet.

2. 10 percig gyúrjuk, dagasszuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz. Csomagoljuk folpackba, és 30-40 percre rakjuk hűtőszekrénybe; addig készítsük el a tölteléket.

3. Daráljuk meg a blansírozott mandulát. Adjuk hozzá a cukrot, és újra daráljunk rajta. Tegyük bele a tojásokat, a narancsvirágvizet, és keverjük sűrű krémmé.

4. Sodorjuk 6 centiméter hosszú és 1 cm széles hurkává, és gyúrjunk belőle félholdakat. Rakjuk sütőpapírral kibélelt vagy kiolajozott lemezre. Egy nagy tepsit olajozzunk ki.

5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozatra). A gyúródeszkát kissé lisztezzük meg, és a tésztát nyújtsuk ki 3 milliméter vastagságúra. Hosszában vágjuk 7 cm széles csíkokra.

6. A mandulafélholdakat helyezzük a csíkok közepébe. A félholdakat között hagyjunk 3 cm távolságot. A tésztát, a félholdak között egyenlő távolságot tartva, vágjuk fel.

7. A tésztaszéleket kenjük meg vízzel, és a mandulás félholdakat takarjuk be. Körben hajtsuk rá, nyomkodjuk meg, hogy a mandulás töltelék úgy nézzen ki, mint a gazella szarva. Az átfedéseknél a tésztát kissé vágjuk le.

8. A szarvacskákat spatulával helyezzük a kiolajozott tepsibe. Villával egyszer-kétszer szurkáljuk meg, de vigyázzunk arra, hogy a szarvacskák megtartsák a formájukat. 10-15 percig süssük, amíg világos aranyszínű lesz, majd hagyjuk kihűlni.

9. A kihűlt süteményt néhány csepp narancsvirágvízzel locsoljuk meg, és szórjuk meg porcukorral.

Gazellaszarvacska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Gazellaszarvacska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
ételfotó