Garnéla fokhagymával és olajjal

Gamberoni aglio e olio

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnéla fokhagymával és olajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
1 db citrom
1 db piros peperoni
2 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A körethez:
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál fehér borecet
4 evőkanál olívaolaj
½ csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 kisebb cukkini
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rák elkészítéséhez a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a lisztet mélytányérba tesszük.

2. Az óriásgarnélák héját leszedjük, és a beleket eltávolítjuk.

3. A peperonit hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk és megmossuk. A fél paprikákat vékony csíkokra vágjuk.

4. A fokhagymagerezdeket ferdén. vékony szeletekre vágjuk. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd vékonyan felszeleteljük. A rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük.

5. Az olívaolajat egy széles serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk. a peperonit, a fokhagymát és a fűszernövényeket az olajban enyhén megpirítjuk, majd mindent kiszedünk az olajból.

6. A garnélákat sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk. A serpenyőbe tesszük őket és minkét oldalukat kb. 2-2 percig sütjük a fűszeres olajban. Röviddel a sütés vége előtt két citromszeletet teszünk melléjük a serpenyőbe. A húsuk akkor sült át, ha belül már nem üveges.

7. A marinált cukkinihez a cukkiniket megtisztítjuk és megmossuk. Uborkaszeletelővel vékony karikákra gyaluljuk őket. A fokhagymagerezdet meghámozzuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleit vékony csíkokra vágjuk.

8. A sütéshez 2-4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk. A cukkinik mindkét oldalát megsütjük benne.

9. Két evőkanál olívaolajat, a borecetet, a bazsalikomot és az összezúzott fokhagymát összekeverjük. Az öntetet sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd a cukkinikarikákra locsoljuk. (A marinált cukkinit már előző nap is elkészíthetjük.) A sült garnélákat a marinált cukkinivel együtt kínáljuk. Ciabattát adhatunk mellé.

Lehetőleg vékony cukkinit vásároljunk, mivel ennek keményebb a húsa, és kevés magja van.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnéla fokhagymával és olajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 322 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Garnéla fokhagymával és olajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
most van szezonja