Borjúszelet citromos mártásban
Scaloppine al limone



Elkészítés:
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük, esetleg csíkokra vágjuk.
2. Négy evőkanál citromlevet, ugyanennyi olívaolajat és a lereszelt citromhéjat összekeverjük.
3. A vékony hússzeleteket két réteg folpack között vékonyra klopfoljuk. A borjúszeleteket megborsozzuk, és az öntettel meglocsoljuk, majd kb. 60 percig állni hagyjuk.
4. A maradék olívaolajat széles serpenyőben közepes lángon megmelegítjük. A hússzeleteket kicsit lecsöpögtetjük, és mindkét oldalukat kb. 1-1 percig sütjük. A húst kiszedjük, és alufóliába csomagolva melegen tartjuk.
5. A citromos páclevet a serpenyőbe öntjük és felfőzzük. A mártást a maradék citromlével, sóval, borssal és 1 csipet cukorral fűszerezzük. A húst megsózzuk, és a mártásba visszahelyezzük, majd újra átforrósítjuk. A borjúszeleteket a mártásban tálaljuk, citrommal, citromfűvel díszítjük, és friss fehér kenyeret kínálunk hozzá.