Borjúszelet citromos mártásban

Scaloppine al limone

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet citromos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet borjúhús
2 db citrom
1 csipet kristálycukor
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 szál citromfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük, esetleg csíkokra vágjuk.

2. Négy evőkanál citromlevet, ugyanennyi olívaolajat és a lereszelt citromhéjat összekeverjük.

3. A vékony hússzeleteket két réteg folpack között vékonyra klopfoljuk. A borjúszeleteket megborsozzuk, és az öntettel meglocsoljuk, majd kb. 60 percig állni hagyjuk.

4. A maradék olívaolajat széles serpenyőben közepes lángon megmelegítjük. A hússzeleteket kicsit lecsöpögtetjük, és mindkét oldalukat kb. 1-1 percig sütjük. A húst kiszedjük, és alufóliába csomagolva melegen tartjuk.

5. A citromos páclevet a serpenyőbe öntjük és felfőzzük. A mártást a maradék citromlével, sóval, borssal és 1 csipet cukorral fűszerezzük. A húst megsózzuk, és a mártásba visszahelyezzük, majd újra átforrósítjuk. A borjúszeleteket a mártásban tálaljuk, citrommal, citromfűvel díszítjük, és friss fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Borjúszelet citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
könyvek