Kókuszpuding

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszpuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tej
2 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
7 dkg porcukor
5 dkg búzadara
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vajat megolvasztjuk és a darát kissé megpirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük és folytonos keverés közben rövid ideig még kavargatjuk.

2. A langyos masszába belekeverjük a tojássárgákat, a porcukor kétharmadát és a kókuszreszeléket.

3. A cukor megmaradt részével a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

4. A pudingformát kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és a tésztát beleöntve, befedve, vízfürdőn kb. 40-50 percig forraljuk. Ízlés szerint gyümölcsmártással szervírozzuk.

Kókuszpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Kókuszpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
tippek, fortélyok