Rumos torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rumos torta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl rum
2 evőkanál csökkentett cukortartalmú kakaópor
2 és fél dl tejszín
10 dkg nádcukor
6 nagyobb tojás

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nyitható oldalú, kerek tortaformát.

2. Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét gyöngyöző víz fölött.

3. Verjük fel a tojást a cukorral, amíg habos, krémes állagú lesz, majd forgassuk hozzá a langyosra hűlt, olvadt csokoládét.

4. Keverjük össze a tejszínt a rummal és dolgozzuk bele a csokoládés masszába, majd az egészet öntsük a tortaformába.

5. Tegyük a tortaformát egy mély tepsibe, és a tepsit töltsük meg félig forró vízzel. Süssük a vízfürdőben 25-30 percig, majd fedjük le a formát egy alufóliával, süssük még 30-35 percig.

6. Vegyük ki a sütőből, húzzuk le a fóliát a torta tetejéről, és a formában hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, vegyük, tegyük a hűtőszekrénybe legalább 8 óra hosszáig.

7. Vegyük ki a formából és szórjuk meg a tetejét kakaóval.

Rumos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 83 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Rumos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
most van szezonja