Rumos torta



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nyitható oldalú, kerek tortaformát.
2. Olvasszuk fel a darabokra tört csokoládét gyöngyöző víz fölött.
3. Verjük fel a tojást a cukorral, amíg habos, krémes állagú lesz, majd forgassuk hozzá a langyosra hűlt, olvadt csokoládét.
4. Keverjük össze a tejszínt a rummal és dolgozzuk bele a csokoládés masszába, majd az egészet öntsük a tortaformába.
5. Tegyük a tortaformát egy mély tepsibe, és a tepsit töltsük meg félig forró vízzel. Süssük a vízfürdőben 25-30 percig, majd fedjük le a formát egy alufóliával, süssük még 30-35 percig.
6. Vegyük ki a sütőből, húzzuk le a fóliát a torta tetejéről, és a formában hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, vegyük, tegyük a hűtőszekrénybe legalább 8 óra hosszáig.
7. Vegyük ki a formából és szórjuk meg a tetejét kakaóval.