Rántott borjúszelet sajttal, sonkával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
9 és ⅓ dkg frissen reszelt mozzarella sajt
6 szelet füstölt sonka
6 db vékony szelet borjúhús
1 dl tejszín
13 ¾ dkg zsemlemorzsa
¾ db kissé felvert tojás
4 és fél dkg vaj
½ kávéskanál őrölt bors
½ kávéskanál
bögre liszt
ízlés szerint fűszerkeverék

Elkészítés:

1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.

2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd forgassuk a zsemlemorzsába.

3. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, amíg habzani kezd. Tegyük bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukat süssük 2 percig vagy amíg aranysárgára pirulnak.

4. Csomagoljuk minden hússzeletet egy-egy szelet sonkába, tegyük tepsibe, és szórjuk meg a mozzarella és parmezán sajttal.

5. Locsoljuk rá a tejszínt, és előmelegített sütőben (grillben) süssük 3-4 percig vagy amíg a sajt aranysárgára pirul. Friss zöldsalátával tálaljuk.

Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
recept beküldése