Káposztalé-leves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Káposztalé-leves
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fehérkaraj
25 dl káposztalé
15 dl víz
2 dl olaj
2 és fél dl tejföl
2 evőkanál liszt
3 szál torma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, megpároljuk és amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott húst és a torma felét, együtt pároljuk néhány percig, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Félfővésben felöntjük káposztalével.

A fűszerezett kolbászhúsból gombócokat készítünk (1. kép), amikor felfőtt a leves, az aggyal együtt beletesszük, kevés borsot és sót adunk hozzá.

A tejfölt a liszttel elkavarjuk, és a tűzről levett levesbe öntjük (2. kép). A lereszelt tormából egy-egy csipetet a tányér aljára teszünk, és rámerjük a forró levest. Elengedhetetlen mellé a friss rozskenyér.

Káposztalé-leves Káposztalé-leves
Erdélyben a disznóölés napját a házigazdák közös vacsorával zárják: a disznófogókat és a szűkebb rokonságot vendégelik meg. A disznótoros vacsora fő fogásai közé tartozik a tormás leves, vagy más néven a káposztalé-leves, illetve agyasleves.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Káposztalé-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
Káposztalé-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
recept beküldése