Citromos tekercs

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg baracklekvár
2 evőkanál porcukor
10 dkg finomliszt
¼ teáskanál
2 db tojás
A krémhez:
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
6 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
A sziruphoz:
1 db citrom héja, vékonyra szeletelt
dl rum
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 38 x 21 cm-es tepsit. Béleljük ki sütőpapírral.

2. A tekercsekhez a tojásokat a cukorral és a sóval keverjük nagyon sűrűre. A lisztet lágy mozdulatokkal forgassuk bele.

3. A tésztát öntsük a tepsibe, majd süssük 8-10 percig. Ezt követően egy tiszta konyharuhát szórjunk meg porcukorral, és a piskótát óvatosan fordítsuk rá, majd távolítsuk el a sütőpapírt. A piskótát tekerjük fel a konyharuhával, majd hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez a tojást és a tojássárgákat a cukorral és a citromlével keverjük össze egy hőálló tálban. Gyöngyöző vízfürdő fölött, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a belemártott fémkanál hátulját be nem vonja. Ekkor adjuk hozzá a vajat, majd a tálat jeges vízzel töltött edénybe merítsük, és a krémet folyamatosan kevergetve hűtsük le.

5. A sziruphoz a citromhéjat, a cukrot és a víz felét alacsony hőfokon melegítsük össze. 3-4 percig főzzük, hogy a víz kissé elforrjon. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad; ezután szedjük ki belőle a citromhéjat, majd öntsük a sziruphoz a maradék vizet és a rumot.

6. A piskótát tekerjük ki, és locsolgassuk meg a sziruppal. Kenjük meg a baracklekvárral és a citromkrémmel, majd ismét tekerjük fel. Tálalás előtt tegyük 120 percre a hűtőszekrénybe.

Citromos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Citromos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
tippek, fortélyok