Vörösboros marhasült édesköménnyel

Stufato al vino rosso con finocchi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl vörösbor
80 dkg marhahús
2 dkg vaj
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 szem szegfűszeg
4 evőkanál olívaolaj
½ csokor bazsalikom
2 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk.

2. A húst (ehhez a recepthez a legjobb a marhadió vagy a vesepecsenye) bedörzsöljük sóval és borssal. A bazsalikomot megmossuk, és szárazra rázzuk. Az édesköményt megtisztítjuk és megmossuk. A zöld részét a díszítéshez félretesszük. A parmezánt finomra reszeljük.

3. Az olajat egy serpenyőben magas lángon felforrósítjuk, beletesszük a húst és minden oldalról megpirítjuk benne, majd kivesszük.

4. A visszamaradt olajban megpároljuk a vörös- és a fokhagymát, a sárgarépát, illetve a zellert. A zöldségeket felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Beletesszük a szegfűszeget, a babérlevelet, valamint egy kevés sót és borsot.

5. A húst visszatesszük az edénybe. Kis lángon, lefedve 150 percig pároljuk. A sültet kivesszük, és alufóliába csomagolva melegen tartjuk.

6. A mártást és a zöldségeket szűrőn keresztül egy kisebb edénybe átpasszírozzuk. Felfőzzük, sózzuk és borsozzuk. A bazsalikomot felaprítjuk, és a mártásba tesszük.

7. A marhahúst szeletekre vágjuk. Az édesköményt feldaraboljuk. Forró sós vízben kb. 4 perc alatt félkeményre főzzük, majd tűzálló edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk, parmezánnal megszórjuk, a tetejére pedig vajat morzsolunk. A sütő grillezőjét bekapcsoljuk és az édesköményt a középső szinten 7 percig grillezzük. Ezután a hússzeletek mellé helyezzük a grillezett édesköményt és a mártással leöntve tálaljuk.

Ehhez a recepthez telt, testes (lehetőleg olasz) vörösbort használjunk. Különösen jól illik hozzá a Barolo vagy a Barbera.
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 388 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Vörösboros marhasült édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
ételfotó