Gnocchi gorgonzolamártással

Gnocchi al gorgonzola

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gnocchi gorgonzolamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
20 dkg márványsajt
vagy
3 és fél dkg tejszín
2 evőkanál olívaolaj
22 dkg liszt
5 szál zsálya
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, és héjastól egy edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A zsályát (használhatunk majoránnát, rozmaringot vagy kakukkfüvet is) megmossuk, és a leveleit szárazra töröljük. a gorgonzolát kis darabokra vágjuk.

3. A burgonyát forrón meghámozzuk, és azonnal átnyomjuk egy krumplinyomón. A burgonyapürét kicsit megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.

4. A lisztet és a burgonyapürét összegyúrjuk. Ügyeljünk, hogy a tészta könnyen váljon el az ujjunktól. A burgonyás tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk. A rudakat feldaraboljuk, és a darabokat a villa hátával kicsit megnyomkodjuk. A gnocchikat kb. 15 percig a belisztezett munkafelületen pihentetjük.

5. Eközben az olajat egy edényben közepes lángon megmelegítjük. A zsályaleveleket kicsit megpirítjuk, majd kivesszük és lecsöpögtetjük őket. A fokhagymát és a vöröshagymát a zsályás olajban üvegesre pároljuk.

6. A tűzhelyet takarékra állítjuk, és a gorgonzoladarabokat az olajba tesszük. A tejszínt állandó keverés mellett fokozatosan öntjük az olajba, míg a sajt elolvad. A gorgonzolamártást sóval és borssal ízesítjük.

7. A gnocchit bő forró sós vízbe tesszük. A gnocchit kb. 5 percig forraljuk, amíg a darabkák fel nem jönnek a víz tetejére. A gnocchit kiemeljük, lecsöpögtetjük, és előmelegített tányérokra tesszük.

A főtt gnocchi lefedve 1-2 napig áll el a hűtőszekrényben. Tároláskor 1 evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg, hogy a gombócok ne ragadjanak össze. A gorgonzolamártást 2 napig tarthatjuk el a hűtőben.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Gnocchi gorgonzolamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Gnocchi gorgonzolamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
van itthon