Kivis sajttorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kivis sajttorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sajtkrém
3 db kivi
1 db tortalap
½ dl rum
3 dl tejszín
3 dkg zselatin
20 dkg baracklekvár
15 dkg porcukor
igény szerint édes keksz

Elkészítés:

1. A sovány sajtkrémet elkeverjük a porcukorral.

2. Hozzáadjuk az előzőleg hideg vízben feloldott zselatint, és amikor dermedni kezd, beleforgatjuk a tejszínhabot.

3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a meghámozott kiviket vastag szeletekben az aljára helyezzük.

4. Rátöltjük a sajtkrémet és az egészet néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük.

5. A hűtőből kivéve ráteszünk egy réteg kekszet, meglocsoljuk a rummal, elkenjük a felületén a baracklekvárt és végül ráhelyezzük a tortalap egyharmadnyi vastag rétegét.

6. Az egészet megfordítjuk, óvatosan kivesszük a formából és eltávolítjuk a papírt. Szervírozásnál ízlés szerint lekvárt kínálhatunk hozzá.

Piskóta

Piskóta
3 púpozott evőkanál liszt
3 púpozott evőkanál kristálycukor
3 db szétválasztott tojás

1. Alapváltozat:

Egy darab tojásra mindig egy púpozott evőkanál cukrot és egy púpozott evőkanál lisztet számítunk.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat addig keverjük a cukorral, míg a massza habos állagú és világos színű lesz. Ekkor csipetnyi sóval kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és ezt a liszttel váltakozva, óvatos mozdulatokkal, lapát segítségével a tojássárgákba vegyítjük. Vajjal, vagy margarinnal kikent aljú (az oldalát nem szabad kikenni!) és liszttel megszórt tepsiben vagy formában sütjük.

A tésztát forró sütőbe tesszük, 1-2 perc után a hőt közepesre mérsékeljük. Az első 5 percben semmi esetre se nyissuk ki a sütőajtót!

Az elkészült tésztát (tűpróba) néhány percig hagyjuk a nyitott ajtajú, kikapcsolt sütőben!

2. Diós piskóta: a piskótatésztát liszt helyett darált dióval keverjük ki. Főként tortalapok készítéséhez szokták használni.

3. Kakaós piskóta: ugyanúgy készül, mint az alapváltozat. A hozzáadott kakaó mennyiségével csökkentjük a liszt mennyiségét.

Kivis sajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Kivis sajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
twitter