Mentás bárányhús



Elkészítés:
1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.
2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.
3. Forrósítsuk fel az olajat közepes lángon egy wokban vagy egy nagyobb lábasban. Adjuk hozzá a húst és a fokhagymát, és addig süssük, amíg barnára pirul (ha szükséges, több adagban süssük).
4. Adjuk hozzá a padlizsánt és a chilit, és mérsékelt lángon kevergetve süssük 5 percig.
5. Keverjük hozzá a halszószt, a cukrot, a vizet és a mentalevelet, és további 1 percig süssük, illetve amíg a padlizsán megpuhul. Ha a szaftja túlságosan besűrűsödne, adjunk hozzá egy kevés vizet. Hosszú szemű párolt rizzsel a legfinomabb.