Mentás bárányhús

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mentás bárányhús
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db friss mentalevél
50 dkg vékony szelet, sovány bárányhús
¾ dl víz
2 evőkanál barna cukor
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál
1 db padlizsán
kevés halszósz

Elkészítés:

1. Vágjuk a padlizsánt falatnyi méretű darabokra, tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, jól keverjük át, és levétől csöpögve hagyjuk állni 20 percig.

2. Hideg vízzel öblítsük le, és jól csöpögtessük le.

3. Forrósítsuk fel az olajat közepes lángon egy wokban vagy egy nagyobb lábasban. Adjuk hozzá a húst és a fokhagymát, és addig süssük, amíg barnára pirul (ha szükséges, több adagban süssük).

4. Adjuk hozzá a padlizsánt és a chilit, és mérsékelt lángon kevergetve süssük 5 percig.

5. Keverjük hozzá a halszószt, a cukrot, a vizet és a mentalevelet, és további 1 percig süssük, illetve amíg a padlizsán megpuhul. Ha a szaftja túlságosan besűrűsödne, adjunk hozzá egy kevés vizet. Hosszú szemű párolt rizzsel a legfinomabb.

Mentás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Mentás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
tippek, fortélyok