Focaccia sonkával és parmezánnal

| , Parmezános pizza receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia sonkával és parmezánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg forgácsolt parmezán sajt
1 adag pizzatészta
12 dkg szeletelt sonka
vagy
12 dkg szeletelt prosciutto
8 db félbevágott koktélparadicsom
6 dkg durvára vágott rukkola
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Készítsük el a pizzatésztát, és tegyük félre, hogy megkeljen.

2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 30 centiméter átmérőjű pizzasütő tepsit.

3. Helyezzük a tésztát a tepsibe, és ujjainkkal oszlassuk el egyenletesen. Hagyjuk kelni 30 percig.

4. Süssük 15-20 percig, míg aranybarnára nem pirul.

5. Vegyük ki a sütőből, tegyük rá a sonkát, a rukkolát, a parmezánt és a paradicsomot. Negyedeljük fel, és melegen tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
50 dkg búzaliszt
3 dkg friss élesztő
0.125 dl langyos víz
0.5 kávéskanál
igény szerint olívaolaj
A nyújtáshoz::
igény szerint liszt

1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben. Két-három evőkanál lisztet adunk hozzá, és sima kovászt keverünk belőle. Letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. Egy munkafelületre szitáljuk a maradék lisztet, összekeverjük a kovásszal. Kissé megsózzuk, és erőteljesen átgyúrjuk. Tömör, de még lágy tésztát kell kapnunk. A tésztát 10 percen keresztül tovább gyúrjuk, hogy nagyon rugalmassá váljon. Közben apránként langyos vizet adunk hozzá.

3. A masszát négy egyforma darabra osztjuk, kevés liszttel megszórjuk, meleg helyen, letakarva kb. két órán át kelesztjük. Majd a tésztadarabokból kézzel vagy sodrófával fél cm vastag lepényeket formálunk.

4. Egy sütőlapot bekenünk olajjal, ráhelyezzük a tésztalapokat, rárakjuk a kívánt hozzávalókat. Nagyon magas hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.

Focaccia sonkával és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 134 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Focaccia sonkával és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
van itthon