Sertéscsülök sörmártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéscsülök sörmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl sör
4 kisebb sertéscsülök
15 dkg vöröshagyma
ízlés szerint zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A csülköket sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd kevés vizet aláöntve sütőbe tesszük.

2. Sütés közben a sörrel és a képződő pecsenyelével locsolgatjuk.

3. Amikor majdnem kész, körérakjuk a nagyobb darabokra (negyedére, nyolcadára) vágott vöröshagymát.

4. Ha átsült, felöntjük az alaplével és locsolgatás közben készre pároljuk. Kivesszük a sütőből és melegen tartjuk.

5. A pecsenyelét átszűrjük, liszttel megszórjuk, mártássűrűségűre beforraljuk.

6. A csülköt szeletekre vágjuk és párolt káposztával tálaljuk, a mártást külön edényben kínáljuk hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Párolt káposzta

Párolt káposzta
120 dkg vöröskáposzta vagy
120 dkg fejes káposzta
4 dkg zsír
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott kávéskanál kristálycukor
1 csapott kávéskanál köménymag
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint

1. A fejes káposztát (lehet zöld vagy vörös) legyaluljuk, besózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk, majd két tenyerünk közt kinyomjuk a levét.

2. Egy kis fej vöröshagymát finomra vágunk, és zsírban üvegesre párolunk.

3. Rövid ideig pirítunk benne egy csapott kávéskanál köménymagot, hozzáadjuk a káposztát. és a lábast időnként rázogatva, addig pirítjuk, míg a színe kicsit változik (pl. a zöld barnás lesz).

4. Ekkor elkeverjük benne a kristálycukrot, a borsot és ízlés szerint ecetet.

Sertéscsülök sörmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 468 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Sertéscsülök sörmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
vegetáriánus ételek