Nyúl ischiai módra
Coniglio all'ischitana



Elkészítés:
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolajat, és tegyük bele a fokhagymagerezdeket héjastul. Ha barnára pirultak, vegyük ki őket.
3. Ezután nagy lángon pirítsuk körbe a húsdarabokat az olajban.
4. Öntsük rá a bort, várjuk meg, míg sisteregve elpárolog, és aztán tegyük a serpenyőbe a negyedekre vágott paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk rá a zöldfűszereket (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, majoránna) is.
5. Időnként megkeverve főzzük 30 percig. Ha a nyúlhús puhára főtt, forrón tálaljuk.