Sült oldalas

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült oldalas
Eszközök: borsdaráló, kés, sütő, tepsi
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg sertésoldalas
4 gerezd hámozott, félbevágott fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat).

2. Tegyük a húst egy nagyobb tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg rozmaringgal és locsoljuk meg az olajjal.

3. Vágjunk éles késsel 8 kis lyukat a bordák közé, és nyomjunk mindegyikbe 1-1 fél gerezd fokhagymát.

4. Süssük a húst 45-50 percig, míg megpuhul. A sütési idő attól függ, mennyi hús van a csontokon. Forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
most van szezonja