Ropogós húspástétom

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós húspástétom
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
62 és fél dkg sovány darált marhahús
1 kávéskanál fűszerkeverék
¾ db felvert tojás
2 és fél dkg zsemlemorzsa
¾ fej apróra vágott vöröshagyma
¾ szál reszelt sárgarépa
¾ db reszelt burgonya
1 ⅔ evőkanál gyümölcschutney
vagy
1 ⅔ evőkanál paradicsomszósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A bevonathoz:
5 dkg olvasztott vaj
2 és fél dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál Worcestershire szósz

Elkészítés:

1. Tegyük a húst, a burgonyát, a répát, a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a paradicsomszószt vagy a chutneyt, a szárított fűszerkeveréket és ízlés szerint borsot egy tálba, és jól keverjük össze.

2. Nyomkodjuk a masszát egy enyhén kikent, 11 x 21 cm-es sütőformába (őzgerincformába), és süssük 60 percig 210 fokon (gázsütő 7-es fokozat) vagy amíg megsül.

3. Öntsük le róla a keletkezett szaftot, és a pástétomot borítsuk enyhén kikent tepsire.

4. A ropogós bevonathoz kenjük meg a paradicsomszósz és Worcestershire szósz keverékével.

5. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a vajat, szórjuk a pástétom tetejére, és süssük további 15-20 percig vagy amíg a teteje ropogósra és aranysárgára sült. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Ropogós húspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 197 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Ropogós húspástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
recept beküldése