Ropogós húspástétom



Elkészítés:
1. Tegyük a húst, a burgonyát, a répát, a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a paradicsomszószt vagy a chutneyt, a szárított fűszerkeveréket és ízlés szerint borsot egy tálba, és jól keverjük össze.
2. Nyomkodjuk a masszát egy enyhén kikent, 11 x 21 cm-es sütőformába (őzgerincformába), és süssük 60 percig 210 fokon (gázsütő 7-es fokozat) vagy amíg megsül.
3. Öntsük le róla a keletkezett szaftot, és a pástétomot borítsuk enyhén kikent tepsire.
4. A ropogós bevonathoz kenjük meg a paradicsomszósz és Worcestershire szósz keverékével.
5. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a vajat, szórjuk a pástétom tetejére, és süssük további 15-20 percig vagy amíg a teteje ropogósra és aranysárgára sült. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.