Csokoládés ostya



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Terítsük szét a mandulapelyhet egy tepsiben és süssük 7 percig, amíg gyengén pirulni kezd.
2. Kenjünk ki 4 tepsit 2 dkg vajjal. Készítsünk elő két sodrófát.
3. Szitáljuk a lisztet a kakaóporral és a csipetnyi sóval együtt egy közepes méretű tálba. Fakanállal keverjük össze a tojást és a habbá vert tojásfehérjét a cukorral egy másik tálban. Adjuk hozzá a lisztes kakaót és a maradék vajat, és óvatosan keverjük simára.
4. Evőkanállal szaggassunk egyforma adagokat a masszából és sorakoztassuk őket az előzőleg kivajazott tepsikbe, egymástól 5 cm távolságra. Egy-egy tepsibe 5 süteménybél több ne kerüljön.
5. Simítsuk a masszát vékony, ovális lemezekké, és szórjuk meg a pirított mandulapehellyel.
6. Egyszerre csak egy tepsit tegyünk a sütőbe, süssük az ostyákat 8-10 percig, vagy amíg a szélük pirulni kezd.
7. Gyorsan szedjük ki a sütőből a kekszeket és azon melegében csavarjuk a sodrófára, hogy kihűlve ívelt forgácsszerű ostyát formázzon. A sodrófán hagyjuk őket teljesen kihűlni.