Sárgaborsóleves szalámival

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgaborsóleves szalámival
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott szalámi
75 dkg sárgaborsó
4 db apróra vágott zellerszár
4 evőkanál apróra vágott zellerlevél
4 fej finomra vágott vöröshagyma
50 dkg levescsont
40 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.

2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 percig vagy amíg a leves besűrűsödik.

3. Keverjük hozzá a hagymát, a zellerlevelet és -szárat, és kis lángon főzzük tovább 20 percig.

4. Vegyük ki a csontot a levesből, és dobjuk ki. Adjuk a leveshez az 1 cm-es kockákra vágott szalámit, és főzzük, amíg az átforrósodik. Ízlés szerint borsozzuk. Merjük a levest tálkákba vagy tányérokba.

Ennek a levesnek a változatai a középkor óta léteznek. Ez a szalámis változat tökéletesen megfelel egy téli étkezéshez.
Sárgaborsóleves szalámival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 754 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Sárgaborsóleves szalámival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
google+