Sárgaborsóleves szalámival
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 percig vagy amíg a leves besűrűsödik.
3. Keverjük hozzá a hagymát, a zellerlevelet és -szárat, és kis lángon főzzük tovább 20 percig.
4. Vegyük ki a csontot a levesből, és dobjuk ki. Adjuk a leveshez az 1 cm-es kockákra vágott szalámit, és főzzük, amíg az átforrósodik. Ízlés szerint borsozzuk. Merjük a levest tálkákba vagy tányérokba.
Ennek a levesnek a változatai a középkor óta léteznek. Ez a szalámis változat tökéletesen megfelel egy téli étkezéshez.