Csípős sertéshúsos tekercs

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős sertéshúsos tekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
4 nagyobb búzatortilla
50 dkg sertéssült
1 db cikkekre vágott lime
½ csésze korianderlevél
1 db hámozott, kimagozott avokádó
másfél dl tejföl
1 teáskanál őrölt római kömény
15 dkg kukorica
2 db kimagozott, szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forgassuk össze egy tálban a paprikát az olajjal, és egy közepesnél nagyobb lángon felforrósított, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk 3-4 percig, amíg puhulni kezd.

2. Adjuk hozzá a kukoricát (ha konzervet használunk, csepegtessük le előtte), a bőr és zsíros részek nélküli, csíkokra vágott húst, és a római köményt, és pirítsuk még 2-3 percig, amíg a hús és a kukorica is átforrósodik és pirulni kezd. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon, egyenként is felmelegíthetjük őket.

4. Kenjünk a meleg tortillákra tejfölt, arra tegyünk vékonyan felszeletelt avokádót, zöldséges-húsos keveréket, koriandert és chilit. Locsoljuk meg a tölteléket lime-lével.

5. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.

A maradék sertéssült tökéletes ehhez a recepthez, de készen is vásárolhatunk grillpulttal rendelkező üzletekben.
Csípős sertéshúsos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Csípős sertéshúsos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
twitter