Meleg rozmaringos paprikasaláta
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes tűz fölött, dobjuk bele a rozmaringot, és süssük benne puhára a hagymát 3 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd ebben a rozmaringos olajban alacsony hőfokon pároljuk meg a kaliforniai paprikát, körülbelül 15-20 perc alatt.
3. Öntsük hozzá a balzsamecetet, és pároljuk még 5 percig. Levéve a tűzről hagyjuk hűlni 15 percig.
4. Ízesítsük sóval, borssal, és még melegen tálaljuk.
A kaliforniai paprika igen magas tápértékű, sok benne a C-, B- és K-vitamin, valamint a béta karotin. Fogyasztása csökkenti a vérkeringési betegségek és a szívinfarktus kialakulásának veszélyét.